Деякі українські пенсіонери до кінця грудня 2024 року отримуватимуть додаткову матеріальну допомогу. Розмір виплат залежить від розміру їхньої пенсії. Про це йдеться на сайті Міністерства соціальної політики.

Мінсоцполітики, Пенсійний фонд та Всесвітня продовольча програма ООН продовжують підтримувати пенсіонерів, які проживають у зоні бойових дій, які мають низьку пенсію та не отримують іншу фінансову допомогу.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Наразі програму допомоги продовжено до кінця грудня 2024 року. Кошти перераховуються пенсіонерам автоматично, на підставі даних, що є в базах даних Пенсійного фонду

"В межах програми додаткова грошова допомога надається пенсіонерам, які отримують пенсію меншу за 3250 грн і проживають на територіях активних або можливих бойових дій та які не отримували після 1 березня 2023 р. додаткових грошових виплат від міжнародних організацій та/або допомоги на проживання для ВПО", - нагадали у Мінсоцполітики.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Зима буде без світла: тривожний прогноз Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Розмір допомоги – різниця між сумою 3250 гривень та розміром пенсії людини. Що менше отримує пенсіонер, то більше йому доплатять у рамках програми. Наприклад, якщо пенсія становить 2500 гривень, то зверху докинуть ще 750 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, частина українців отримає пенсію раніше: кому дозволять не працювати до 60 років.

Також наш портал інформував, більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.

Крім того, ми писали, ПФУ відмовив у призначенні субсидії: що робити, щоб домогтися допомоги від держави.