Ветерани та їхні сім'ї часто стикаються з тим, що не можуть повноцінно скористатися всіма пільгами та соцгарантіями, які їм належать. Причини різні: десь закони застаріли, десь механізмів реалізації немає.

Це, звісно, ​​створює чимало складнощів. Але якщо виникають питання чи проблеми з правами, завжди можна звернутися за допомогою до Уповноваженого з прав людини.

Медики з пораненим співають гімн України. Фото: скриншот Facebook
Медики з пораненим співають гімн України. Фото: скриншот Facebook

Дмитро Лубинець стежить за тим, щоби права всіх громадян, у тому числі військових та їхніх сімей, були захищені. Його офіс займається кількома напрямками роботи, і один із них – це саме захист прав тих, хто пов'язаний із сектором безпеки та оборони: військових, поліцейських, ветеранів, які зникли безвісти та їхніх сімей.

Якщо у військовослужбовця виникають проблеми – наприклад, не виплачують належні гроші, затягують із виплатами допомоги за загиблого, – можна звернутися до Лубинця. Як це зробити? Можна особисто прийти до його офісу, написати на електронну пошту або зателефонувати:

Популярні новини зараз
Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще
  • вул. Інститутська, 21/8, г. Київ, 01008;
  • hotline@ombudsman.gov.ua;
  • 0 800 501 720; 044 299 74 08.

У Німеччини чеченець побив пораненого військового ЗСУ. Фото: скриншот Facebook
У Німеччини чеченець побив пораненого військового ЗСУ. Фото: скриншот Facebook

Крім того, у березні 2024 року Верховна Рада ухвалила важливий законопроєкт, який стосується соцзахисту військовослужбовців та поліцейських.

Наразі захисники можуть перебувати на лікуванні до 12 місяців, включаючи реабілітацію за кордоном, без необхідності кожні 4 місяці проходити медкомісію. Також закріплено виплату 15 мільйонів гривень у разі загибелі військового для його родини.

Президент Зеленський підписав цей закон у квітні 2024 року і тепер він уже діє.

Раніше ми писали про те, що військовий влаштував стрілянину на святі для дітей: дві пенсіонерки загинули, село в страху

Крім того, Знай.ua повідомляв, зарплата вчителів піде на виплати військовим: лікарі теж у списку

Читайте також, бойовий командир показав, кого ТЦК відправляє на фронт: "Ледве ходять, непритомніють..."