В Україні утримуються досить високі ціни на овочі, незважаючи на сезонний фактор. Зокрема, відчутно дорожчає картопля. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Зварити борщ - недешева затія, адже вартість деяких овочів для цієї страви дуже болісна для гаманця. Наприклад, відчутно зросли ціни на картоплю. Буряк та цибуля переважно дешевшають, але назвати їх доступними вкрай складно.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Ціни на картоплю

Середня вартість картоплі в українських супермаркетах зросла на понад 6 гривень - до 21,90 гривні за кілограм. У деяких торгових мережах трапляється цінник і по 25 гривень за кіло.

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Приблизно на 3 гривні подорожчала молода картопля – до 24,70 гривні за кілограм. Водночас рожева картопля подешевшала на кілька гривень і продається по 26,90 гривні за кіло.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Ціни на цибулю

Біла цибуля в середньому продається по 41,37 гривні за кіло. Цінник знизився більш ніж у 2 рази, якщо порівнювати із серединою літа. Цибулю також втратив у ціні кілька гривень і в середньому пропонується по 19,55 гривні за кілограм. Молода цибуля дещо подорожчала, але пропонується за приємнішою ціною, ніж торішня - у середньому 16,22 гривні за кіло.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Ціни на буряк

Буряк нового врожаю помітно подешевшав і в середньому продається по 12,09 гривні за кілограм. Водночас середній цінник на коренеплід минулого врожаю сягає приблизно 19 гривень за кілограм.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, продавці переписали ціни на огірки, помідори та перець: що подешевшало.

Також наш портал інформував, овочі на вагу золота: експерти прогнозують значне подорожчання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від цін стає погано: у супермаркетах стрімко дорожчає зелена цибуля, часник та кріп.