Другий тиждень поспіль на українських АЗС затишшя. Локально фіксуються невеликі підвищення цін та падіння, але на загальну картину це майже не впливає. Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи "А-95".

У період з 12 по 19 серпня середня вартість бензину А-95 збільшилася лише на 2 копійки - до 56,59 гривні за літр. Водночас А-95+ додав у вартості 9 копійок - до 60,23 гривні за літр. Дизельне пальне подешевшало в середньому на 2 копійки – до 52,88 гривні за літр.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

За тиждень деякі станції підвищували як ціни на паливо, так і знижували. Наприклад, мережа Amic підняла ціни на бензин у Івано-Франківській, Львівській та Одеській областях – на 0,5-1 гривню за літр. Водночас у Дніпропетровській та Херсонській, ціни впали на 30 копійок та 1 гривню за літр відповідно.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Крім того, VST та VostokGaz – знизили ціну на А-95 на 2 гривні 50 копійок за літр відповідно у Дніпропетровській області.

Прогнози на осінь

Цілком ймовірно, що у вересні ціни на пальне продовжать повільно повзти вниз. По-перше, цьому сприяє ситуація на зовнішньому ринку. По-друге, обіцяне підвищення акцизів із 1 вересня, схоже, затримується.

У парламенті подали кілька заяв на анулювання голосування за підвищення акцизів. Розглянути ці заяви парламент може не встигнути до вересня, а отже, зміни будуть перенесені як мінімум на початок жовтня.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Нацбанк попереджає про неминуче зростання цін на пальне.

Також наш портал інформував, не поспішайте на СТО: що робити, якщо в салоні авто смердить бензином та вихлопними газами, заощадите багато грошей.

Крім того, ми писали, заправка автомобіля обійдеться дорожче: водіям показали, як змінилися ціни на автогаз.