Багатотарифні лічильники втратили свою функцію - плата за комунальну послугу нараховуватиметься за загальним обсягом споживання. Про це повідомив голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко у своїй сторінці у Facebook.

У цьому випадку йдеться про лічильники гарячої води, які встановлені у багатьох квартирах.

Лічильник води / фото: скріншот Youtube
Лічильник води / фото: скріншот Youtube

Експерт поділився інформацією з листа від київського ЦКС, який йому переслав один із мешканців столиці. Зазначається, що споживачеві відмовили в установці багатотарифного приладу обліку, аргументувавши це тим, що він втратив свої функції й по суті став непотрібним.

"Немає сенсу його встановлювати. По багатотарифним лічильникам, нарахування відбуваються сумарно по загальному спожитому обсягу гарячої води, без застосування температурних параметрів води згідно тарифу 97,89 грн", - написали в ЦКС.

Популярні новини зараз
Колекціонери змагатимуться за ці 50 копійок: у вашому гаманці може бути скарб на тисячі гривень Треба готуватися до найгіршого: українців приголомшили перспективами на опалювальний сезон "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Знайдуть всіх: як вручатимуть повістки українцям без прописки
Показати ще

Платежки за воду. Фото: скрін youtube
Платежки за воду. Фото: скрін youtube

Олег Попенко зазначив, що тепер "Київтеплоенерго" не буде розділяти обсяги споживання за чотирма різними температурними режимами. Так, власники квартирних лічильників мають передавати лише загальний обсяг спожитої гарячої води.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, контролери "Київтеплоенерго" навідаються до кожної квартири: анонсовано масштабні перевірки.

Також наш портал інформував, прийде перевірка та дізнається про все: українців попередили через лічильники води - свідчення не давали довго.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, деякі українські сім'ї зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.