З 1 вересня зміниться вартість послуги з управління багатоквартирним будинком. У деяких споживачів сума у ​​платіжках збільшиться на 100 гривень.

У Хмельницькому подорожчає квартплата у багатоквартирних будинках, які обслуговують п'ять управляючих муніципальних компаній та дві приватні організації. У середньому послуги подорожчають на третину.

Мешканка багатоповерхівки. Фото: скрін youtube
Мешканка багатоповерхівки. Фото: скрін youtube

Директор однієї з муніципальних компаній Валентина Тимошенко пояснила, що вартість квартплати не змінювалася з 2021 року і за цей період сильно збільшились витрати, у тому числі на матеріали та електроенергію.

"Підняття вартості електроенергії спричинило те, що управляюча муніципальна компанія не має можливості надавати послуги в повному обсязі. Зросли ціни на матеріали й паливо, крім того, підвищилась мінімальна заробітна плата", - зазначила глава компанії.

Прибирання прибудинкової території. Фото: скрін youtube
Прибирання прибудинкової території. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Колекціонери змагатимуться за ці 50 копійок: у вашому гаманці може бути скарб на тисячі гривень Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки Українців залишать в злиднях: готують жорсткі перевірки усім 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить
Показати ще

Квартплата збільшиться для кожного мешканця індивідуально, адже розрахунок на кожний будинок залежить переважно від площі прибудинкової території.

Деякі мешканці вже підрахували, що з урахуванням нового тарифу їм доведеться платити приблизно на 100 гривень більше. У цьому скаржаться, що не всі управляючі компанії повною мірою виконують свої зобов'язання.

"За двокімнатну квартиру платила 328 гривень. За новим тарифом сума буде більшою за 400 гривень. Нехай ціна зміниться не багато, зросте майже на сто гривень, але вони свою роботу не виконують", - каже мешканка багатоповерхівки у центрі Хмельницького.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Слід нагадати, що споживачі, які сумніваються в якості чи повноті наданих житлово-комунальних послуг, можуть подати скаргу до Держпродспоживслужби. Попередньо рекомендується ознайомитись з умовами договору, щоб знати, які пункти порушив виконавець послуг.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, невідкладний перерахунок тарифів: комунальники ще глибше залізуть у кишені українців.

Також наш портал інформував, подужати комуналку буде непросто: скільки доведеться платити за газ та світло до кінця 2024 року.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, матеріальна допомога на опалювальний сезон: хто може отримати 10 800 грн на оплату комунальних.