Польські банки підвищують комісії за користування банкоматами через зростання витрат на обслуговування готівки. Це відбувається на тлі інфляції та зростання витрат на логістику та безпеку, що впливає на вартість операцій із готівкою.

У липні 2024 року один із найбільших польських банків, PKO BP, запровадив нову комісію за зняття готівки в банкоматах інших банків – 10 злотих за кожну транзакцію. Це суттєво ускладнює ситуацію для клієнтів, які раніше могли безкоштовно знімати гроші в будь-якому банкоматі.

Людина, яка знімає гроші з банкомату
Людина, яка знімає гроші з банкомату

Інші банки також слідують цьому прикладу. Наприклад, BNP Paribas ввів комісію за зняття грошей у банкоматах мережі Euronet, яка становить від 5 до 7 злотих за кожну операцію.

Крім того, у цьому банку планують підвищити комісії за внесення і зняття готівки безпосередньо у відділеннях. Тепер клієнти будуть змушені платити від 10 до 12 злотих за такі операції.

Популярні новини зараз
Українців залишать в злиднях: готують жорсткі перевірки усім Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу "Газмережі" попередили про новий спосіб оплати: стосується кожного споживача Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Згідно з даними сервісу totalmoney.pl, зняття готівки в банкоматах стає дорожчим у більшості великих польських банків. Це означає, що клієнти повинні враховувати ці нові витрати, плануючи свої фінансові операції.

Гроші, банкомат. Фото: Знай.uа
Гроші, банкомат. Фото: Знай.uа

Такі зміни відображають загальну тенденцію в банківському секторі Польщі, де банки намагаються компенсувати зростаючі витрати шляхом підвищення комісій.

Нагадаємо, як отримувати пенсію з України, живучи в Польщі: алгоритм дуже простий

Раніше ми писали про те, що Болгарія приємно здивувала українців: які привілегії на них чекають

Крім того, Знай.ua повідомляв, виплати українцям у Польщі скасовано: на що тепер будуть жити