В Україні пенсіонери, крім основної виплати, у ряді випадків можуть отримувати надбавки, наприклад вікові - до 570 гривень на місяць. Крім того, деякі літні громадяни можуть претендувати на доплату у розмірі 150 гривень.

Додаткова підтримка від держави у розмірі 150 гривень на місяць надається пенсіонерам, які мають на утриманні дитину віком до 18 років. Доплату можна оформити лише за умови, що людина похилого віку не працевлаштована і її єдиний дохід - пенсія.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

"Непрацюючим пенсіонерам, які мають на своєму утриманні дітей до 18 років, до пенсії за віком, по інвалідності та за вислугу років призначається і виплачується надбавка у розмірі 150 гривень на кожну дитину", - йдеться у повідомленні.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Плату за світло нараховуватимуть по-новому Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Як оформити додаткову виплату на дитину:

  • звернутися із заявою до відділення Пенсійного фонду України за місцем отримання пенсії;
  • надати документи, що свідчать, що пенсіонер не працює;
  • надати документи, що засвідчують особу, родинні стосунки та вік утриманця, що підтверджують перебування його на утриманні заявника.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсію затримали чи не виплатили зовсім: у Пенсійному фонді звернулися до літніх українців – терміново телефонуйте.

Також наш портал інформував, питання постало комом у горлі: що робити українцям, яким не вистачає стажу для "заслуженого відпочинку".

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери ризикують залишитися з порожніми кишенями: важливе попередження від Пенсійного фонду.