Літні українці вікової категорії 60+, а також багатодітні сім'ї та особи з інвалідністю можуть отримати матеріальну допомогу. Ця програма підтримки реалізується ГО "Відповідальні громадяни" у партнерстві з Mercy Corps.

Реєстрація на грошову допомогу проводиться для мешканців Новодонецької громади Донецької області – як для місцевих, так і для ВПО.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Розмір допомоги становить 3600 гривень на місяць та покриває тримісячний період. Тобто загальна сума на одну особу – 10 800 гривень. У кожній сім'ї одержати виплати можуть лише до 5 осіб.

"Отримати допомогу можуть максимум 5 осіб в одному домогосподарстві. Якщо ваше домогосподарство складається із 5 або більше осіб, сума допомоги становитиме 54 000 грн", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки Отримати відстрочку стало простіше: жодних виправдань перед ТЦК Конфіскація майна ухилянтів: що буде з власністю, оформлену на дружину Чоловік захворів на рак через інтим, але ні про що не шкодує: "Я надто багато веселився"
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Категорії громадян, які можуть отримати виплати:

  • сім'ї, які проживають у колективних центрах, у пошкодженому внаслідок бойових дій житло;
  • особи з інвалідністю;
  • багатодітні сім'ї;
  • самотній батько чи мати з дитиною до 18 років;
  • вагітні або жінки, що годують груддю;
  • пенсіонери вікової категорії 60+;
  • безробітні особи передпенсійного віку 50-59 років, які мають постійного доходу;
  • особи з тяжкими хронічними захворюваннями.

Для реєстрації заявки на допомогу необхідно заповнити онлайн-форму. Після цього представники фонду зв'яжуться для підтвердження даних та сповістять про подальші дії для отримання виплати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на додаток до пенсії – соціальна допомога: кому доплачуватимуть значну суму.

Також наш портал інформував, що на дітей, народжених за кордоном, виплатять 40 тисяч гривень: як батькам отримати гроші.

Крім того, інформаційний портал «Знай» повідомляв, що безкоштовний проїзд, звільнення від податків і додаткова відпустка отримає більше людей.