Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок уважно стежать за змінами цінників на важливі продукти харчування, є одразу кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів відновили цінники на популярні каші.

Зокрема, українцям показали свіжі ціни на гречку, рис та макарони. Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Бакалія, скріншот: YouTube
Бакалія, скріншот: YouTube

Якщо порівнювати вартість круп та макаронів з попереднім місяцем, ціни на популярні крупи змінилися. При цьому деякі з них зросли.

Вартість гречаної крупи

Зокрема, середня ціна на гречку трохи зросла – з 28,27 грн/кг у липні до 28,37 грн/кг у серпні. Зокрема, у Метро вона продається по 24,90 грн/кг, а у МегаМаркеті – 34,30 грн/кг, тут уже покупець помітить різницю в 10 гривень.

Популярні новини зараз
Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це" Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Вартість рисової крупи

Довгий рис подорожчав із 55,67 грн/кг до 56,00 грн/кг. Довгий пропарений рис подорожчав значно - з 64,79 грн/кг до 65,17 грн/кг. Круглий рис, навпаки, трохи подешевшав - з 70,47 грн/кг до 69,00 грн/кг.

Ціни на рис, скріншот: Minfin
Ціни на рис, скріншот: Minfin

Вартість макаронних виробів

Так, 1 кіло макаронів "пір'я" продається в мережі Novus по 28,19 грн., у Metro - 25,90 грн., а ось в Auchan відразу по 45,10 грн. Ціна на макарони пір'я зросла з 30,80 грн/кг у липні до 33,06 грн/кг у серпні.

Ціни на макарони, скріншот: Minfin
Ціни на макарони, скріншот: Minfin

Нагадаємо, стрімке зростання цін: за молоко, вершкове масло та сир віддамо відчутно більше грошей.

Раніше повідомлялося, що від цих продуктів краще триматися подалі: що зашкодить і серцю, і психіці.

Також, скоро буде в дефіциті: українцям радять запасатися олією, поки ціни не злетіли до небес.