В Україні зросла вартість борошняних виробів, таких як макарони та хліб, але водночас утримуються стабільні ціни на м'ясо. Про це заявив аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка в ефірі "Українського Радіо".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦього сезону українці не побачили суттєвого зниження цін на фрукти. Це пов'язано з низькою врожайністю деякої продукції, і навіть необхідністю спеціального зберігання під час аномальної спеки.
Також зросли ціни на борошно, макарони та хліб – через зростання витрат на переробку сировини. На думку Максима Гопки, не виключається подальше подорожчання борошняних виробів, але все залежатиме від майбутнього врожаю.
"Якщо говорити про виробництво макаронних виробів, то це подорожчання буде в середньостроковій перспективі. Поки макарони не надто змінюються в ціні. Все залежатиме від врожаю, який прогнозується непоганим, незважаючи на спеку і зменшення посівних площ", - каже експерт.
Максим Гопка зазначив, що ціни на м'ясо в Україні залишаються відносно стабільними завдяки низьким цінам на корми, що дало можливість знизити собівартість виробництва.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "золота" рибка тепер не тільки в казках: супермаркети різко підняли ціни на коропа, скумбрію та оселедець.
Також наш портал інформував, невелике полегшення для гаманця: молоко, яйця та сир обійдуться дешевше.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, і наїстися, і в банки закрутити: українців порадували прогнозами цін на овочі – скоро будуть майже задарма.