Пенсіонери в Україні, які досягли 70-річного віку, мають право на невелику, але приємну доплату до своїх пенсій. Ця доплата є частиною соціальної підтримки, але її отримують не всі.

Право на неї можуть претендувати лише ті, чий загальний розмір пенсії не перевищує 10 340 гривень і 35 копійок. Тобто, якщо пенсія менша за вказану суму, пенсіонер отримає доплату, а якщо більша — ні.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Важливо, що виплати починаються з дня народження. Наприклад, якщо людині виповнюється 70 років 15 числа місяця, то першу виплату вона отримає лише наполовину за місяць, а з наступного — у повному обсязі.

Сума, яку можуть отримувати пенсіонери, залежить від їхнього віку: особи від 70 до 74 років мають право на доплату в 300 гривень, від 75 до 79 — на 456 гривень, а ті, хто старші 80 років, отримують 570 гривень.

Популярні новини зараз
В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Пенсіонер, фото: Pxhere
Пенсіонер, фото: Pxhere

Кожна людина має право на одну доплату, що означає, що вона отримує лише ту суму, яка відповідає її віку, без додаткових сум. Наприклад, пенсіонер, який досягнув 75-річного віку, отримає лише 456 гривень, а не суму обох показників (300 + 456). Це правило стосується всіх літніх людей в Україні, що дає їм можливість додатково підтримувати свій бюджет.

Нагадаємо, пенсіонер напав на алігатора і сів у в'язницю: у всьому виявилися винні черепахи

Раніше ми писали про те, що нові правила не помилують пенсіонерів: хто втратить гроші

Крім того, Знай.ua повідомляв, на пенсії спокою не буде: як пенсіонери намагаються поєднати роботу з виплатами