Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є одразу кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів у середині серпня оновили цінники на різні види риби.

Зокрема, йдеться саме про оселедця, скумбрію, а також про живого коропа. Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Рибний відділ, скріншот: YouTube
Рибний відділ, скріншот: YouTube

За даними моніторингу цін на рибу та морепродукти у великих торгових мережах, у серпні 2024 року спостерігаються деякі зміни порівняно з липнем.

Вартість живого та потрешенного коропа

Зокрема, середня ціна на живого коропа трохи знизилася з 189,92 грн/кг у липні до 184,36 грн/кг у серпні. При цьому ціни в різних магазинах суттєво відрізняються: від 169 грн/кг у MeгаМаркеті до 205,09 грн/кг у Metro.

Популярні новини зараз
В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро" Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій
Показати ще

Ціни на коропа, скріншот: Minfin
Ціни на коропа, скріншот: Minfin

Ціна на потрошеного коропа, навпаки, зросла з 213,72 грн/кг у липні до 229 грн/кг у серпні (за даними MeгаМаркету).

Вартість оселедця

Тим часом, слабосолона оселедець подорожчала з 152,03 грн/кг у липні до 167 грн/кг у серпні. Розкид цін у магазинах значний: від 149 грн/кг у Novus до 185 грн/кг у MeгаМаркет.

Ціни на оселедці, скріншот: Minfin
Ціни на оселедці, скріншот: Minfin

Вартість скумбрії

А ось ціна на свіжоморожену скумбрію трохи зросла із 174,18 грн/кг у липні до 177 грн/кг у серпні. У Noус її можна придбати за 169 грн/кг, а в MeгаМаркет – за 185 грн/кг.

Ціни на скумбрію, скріншот: Minfin
Ціни на скумбрію, скріншот: Minfin

Загалом спостерігається тенденція до невеликого підвищення цін на рибу, за винятком живого коропа.

Нагадаємо, від цих продуктів краще триматися подалі: що зашкодить і серцю, і психіці.

Раніше повідомлялося, сало, бекон і шашлик неабияк потріплють гаманець: як змінилися ціни в супермаркетах.

Також, скоро буде в дефіциті: українцям радять запасатися олією, поки ціни не злетіли до небес.