У вересні 2024 року деякі українські пенсіонери отримають надбавки до пенсії, незважаючи на те, що перерахунки виплат до кінця року не заплановані. Кому пощастить, йдеться у матеріалах Пенсійного фонду України.

У вересні розраховувати на збільшення пенсії можуть громадяни, які цього місяця досягнуть однієї з трьох вікових категорій – 70, 75 та 80 років.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

По досягненню зазначених "вікових планок" громадянам автоматично призначаються доплати. Але за умови, що людина отримує пенсію за віком та розмір виплати не перевищує 10 340,35 гривні на місяць.

Так, пенсійне законодавство передбачає встановлення таких доплат:

Популярні новини зараз
Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще
  • 300 гривень щомісяця – тим, хто досяг 70 років;
  • 456 гривень щомісяця – тим, кому виповнилося 75 років;
  • 570 гривень щомісяця – для осіб віком 80 років та старших.

Отримання пенсії. Фото: скрін youtube
Отримання пенсії. Фото: скрін youtube

Важливо врахувати, що нарахування надбавки починається з початку календарного місяця, у якому призначається, і з дня народження. Так, пенсіонер у перший місяць може отримати не повний розмір доплати – вона буде нарахована пропорційно до кількості днів після досягнення відповідного віку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, остання пенсія: як родичам померлого отримати недоотриману виплату.

Також наш портал інформував, Пенсійний фонд звернувся до пенсіонерів, які одержують виплати на картки: важливе попередження для кожного.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, можна збільшити пенсію на 30%: українцям порадили, коли виходити на заслужений відпочинок.