Великі торгові мережі переглянули ціни деякі молочні продукти. Молоко, вершкове масло та твердий сир обійдуться відчутно дорожче. Про це свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.

У популярних українських супермаркетах значно зросли ціни на молочні продукти, які завжди мають попит. Деякі товари подорожчали всього на пару гривень, інші - додали в ціні десятки гривень.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на молоко

Середня вартість молока "Простонаше 1%" зросла з 43,40 до 44,12 гривні за 900 мл. Водночас цінник на молоко "Яготинське 2,6%" злетів майже на 4 гривні - до 45,18 гривні за 900 мл.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Ціни на вершкове масло

Олія вершкове "Селянське 72,5%" подорожчало з 70,67 до 72,75 гривні за 200 грамів. Більш ніж на 1 гривню збільшилася середня вартість олії "Яготинське 73%" – до 81,20 гривні за 200 грамів.

Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершкове масло. Фото: скрін Мінфін

Ціни на сир

Середня ціна твердого сиру "Ланки Гора" голландська 45% злетіла майже на 60 гривень - з 436,25 до 496,07 гривні за кілограм. В той самий час трохи зменшилася вартість сиру "Комо Традиційний" - з 417,41 до 411,87 гривні за кілограм.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети переписали ціни на ковбаси: бутерброди тепер розкіш.

Також наш портал інформував, "золота" рибка тепер не тільки в казках: супермаркети різко підняли ціни на коропа, скумбрію та оселедець.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від цін стає погано: у супермаркетах стрімко дорожчає зелена цибуля, часник та кріп.