В Україні можуть суттєво зрости ціни на популярні овочі. Про це йдеться у матеріалі порталу "Мінфін".

В Асоціації фермерів та приватних землевласників прогнозують, що овочі дорожчатимуть, адже через сильну спеку багато виробників можуть втратити частину врожаю. На думку фахівців, хороший урожай цього року буде лише у господарств, які вклалися у краплинне зрошення.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Водночас власник компанії "СП ПАЕК" Юрій Кормишкін не виключає, що через аномальну спеку в Україні може виникнути "овочева криза". Він зазначив, що через відключення світла проблеми були навіть у тих господарствах, які мають системи поливу.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Мобілізованим оголосили важливе нововведення Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Наприклад, цього року фермери можуть отримати низький урожай картоплі, оскільки температура ґрунту перевищувала оптимальні показники на кілька градусів.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Експерти наголошують, що ситуація на плодоовочевому ринку досить динамічна. Як зміняться ціни з осені прогнозувати складно, адже багато залежить від того, як спрацюють сховища овочів.

Крім того, може бути "генераторна націнка", якщо продовжуватимуться відключення електроенергії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети переписали ціни на ковбаси: бутерброди тепер розкіш.

Також наш портал інформував, бадьорість чи порожній гаманець? В Україні супермаркети оновили цінники кави, цукру, вершків та молока.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, фермери підрахували, скільки коштуватимуть продукти в Україні після підвищення акцизів: реальні ціни.