Через нестабільність енергопостачання багато українців вимушено звертаються до альтернативних джерел електроенергії. Одним із популярних варіантів стали портативні зарядні станції типу "екофлоу". Але наскільки це рішення вигідне і скільки насправді коштує така електроенергія?

Генеральний директор компанії "Д.Трейдінг" Дмитро Маляр прояснив ситуацію.

За його словами, кінцева вартість електроенергії, що виробляється "екофлоу" або подібними інверторами, може становити 14-15 гривень за кіловат-годину. Це значно більше, ніж тарифи на звичайну електроенергію з мережі, які наразі становлять 4,32 грн/кВт-год. Вартість електроенергії від генераторів ще вища і може сягати близько 20 гривень за кіловат-годину.

Генератор. Фото: скрін youtube
Генератор. Фото: скрін youtube

Крім того, власники генераторів повинні враховувати не лише вартість самого пристрою, але й регулярні витрати на пальне, що робить це рішення дуже витратним. Маляр зазначив, що при подальших відключеннях світла ці альтернативні джерела енергії залишаються практично єдиним варіантом для забезпечення електропостачання, особливо взимку. Проте, це рішення більше підходить для будинків, ніж для квартир, оскільки інвертори та акумулятори не виробляють електроенергію, а лише зберігають ту, що накопичена раніше з мережі.

Популярні новини зараз
Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Мальдіви, омари, просєко, ювелірка за 300 тис. євро: оприлюднено відео, як депутати з фракції мера Дніпра відгуляли на лакшері курорті ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів
Показати ще

Додатковою проблемою є висока вартість ремонту обладнання таких зарядних станцій. Це ще один фактор, який може вплинути на загальні витрати користувачів.

Таким чином, українцям, які обирають автономні джерела електроенергії на випадок відключень, слід бути готовими до значних фінансових витрат. Хоча ціна на електроенергію з мережі поки що залишається незмінною, альтернативні рішення можуть виявитися суттєво дорожчими.

Нагадаємо, Чи буде світло взимку: українцям пояснили важливий момент

Раніше ми розповідали, що Від квитанцій стане погано? Українцям назвали умови, за яких зросте тариф на газ

Також, Готуйте гаманці: квартплату підвищать на третину