Українські пенсіонери в деяких випадках можуть отримувати доплати до своєї пенсії. Зокрема, передбачено "бонуси" для категорії громадян віком від 80 років. Про це йдеться у матеріалах Пенсійного фонду України.

Деякі надбавки до пенсії призначаються без особистої участі пенсіонера – автоматично. Втім, за частиною таких доплат українцю потрібно звертатися до органів ПФУ особисто.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Надбавки для 80-річних

Пенсіонерам такої вікової категорії належить вікова надбавка у розмірі 570 гривень. Доплата нараховується автоматично щомісяця на додаток до основного розміру пенсії, але за умови, що виплата пенсіонера не перевищує 10 340,35 гривні.

Варто зазначити, що вікові надбавки надаються з 70 років і зростають у міру збільшення віку.

Популярні новини зараз
Чоловік захворів на рак через інтим, але ні про що не шкодує: "Я надто багато веселився" 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Пенсіонерки. Фото: скрін youtube
Пенсіонерки. Фото: скрін youtube

Крім того, 80-річні пенсіонери можуть отримувати доплату за станом здоров'я. Вона призначається, якщо людина отримує пенсію за віком, проживає сама, а також має проблеми зі здоров'ям через які потребує стороннього догляду.

Для отримання надбавки необхідно особисто звернутися до органів ПФУ та надати документи, що підтверджують проблеми зі здоров'ям. Розмір доплати – 40% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. 2024 року це 944 гривні.

Раніше портал Знай повідомляв, пенсіонери отримають "смішні" надбавки: не вистачить і на півбуханки хліба.

Також наш портал інформував, більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери ризикують залишитися з порожніми кишенями: важливе попередження від Пенсійного фонду.