На Житомирщині запланували підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Платіжка "поважчає" майже на 80%.

Перерахунок вартості послуг проведуть у місті Бердичів. Підстави подорожчання та нові суми опублікували на офіційному сайті міської ради.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

"У період розгляду розрахунків економічно обґрунтованих витрат для затвердження тарифу органом, уповноваженим встановлювати тарифи, відбулося коригування обсягів надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що призвело до перерозподілу витрат та вплинуло на зміну планового тарифу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що помітно збільшились матеріальні витрати місцевого водоканалу, зокрема, на електричну енергію, а також оплату праці.

Популярні новини зараз
Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Вода з-під крану. Фото: скрін youtube
Вода з-під крану. Фото: скрін youtube

Так, централізоване водопостачання подорожчає на 70,5% – з 24,17 до 41,22 гривні за кубометр. Водовідведення подорожчає одразу на 109,2% – з 7,37 до 15,42 гривні за кубометр.

Водночас тариф на воду та каналізацію збільшується на 79,6% – з 31,54 до 56,64 гривні за кубометр. Споживачам дали 7 днів на подання претензій та пропозицій.

Тарифи на воду. Фото: скрін berdychiv-rada.gov.ua
Тарифи на воду. Фото: скрін berdychiv-rada.gov.ua

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, подвійна платіжка – не проблема: чи можуть в Україні пенсіонери отримати пільгу на доставку газу.

Також наш портал інформував, подужати комуналку буде непросто: скільки доведеться платити за газ та світло до кінця 2024 року.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, деякі українські сім'ї зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.