Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що більшість українців скептично ставляться до ідеї підвищення пенсійного віку.

Згідно з новим дослідженням, проведеним соціологічною службою Центру Разумкова, 58% опитаних вважають, що негативні наслідки підвищення пенсійного віку переважають над можливими позитивними ефектами.

Про це стало відомо завдяки інформації від прес-служби Центру Разумкова.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook//ПФУ

Тільки 7% респондентів очікують, що позитивний ефект буде більшим за негативний, а 16% бачать рівноцінність позитивних і негативних наслідків.

Популярні новини зараз
Періодична повірка квартирних лічильників: хто має право проігнорувати процедуру Потрапили в реєстр – готуйтесь до найгіршого: ухилянтів попередили Систему повністю змінюють: як тепер платити за комуналку Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Щодо бажаного віку виходу на пенсію думки розділилися: 29% готові працювати до 60 років, 15% – до 50-59 років, 12% – до 61 року, і лише 3% – до 66-70 років. Примітно, що 20% опитаних заявили про неготовність чи неможливість працювати взагалі.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Дослідження виявило основні проблеми на ринку праці України. Найбільшою проблемою мобілізацію працівників вважають більшість українців (73%), дефіцит кадрів (53%) та відтік кваліфікованих фахівців за кордон (48%).

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Серед інших проблем відзначено тінізацію економіки, невідповідність зарплатних очікувань можливостям бізнесу та дискримінацію за віком під час працевлаштування. Опитування відбулося з 6 по 12 червня 2024 року, охопило 2016 респондентів віком від 18 років.

Нагадаємо, на додаток до пенсії – соціальна допомога: кому доплачуватимуть значну суму.

Раніше повідомлялося, субсидію не дадуть, якщо ви приховуватимете: про які гроші йдеться.

Також, в Україні вже виплачують різні види "мінімальної" пенсії: озвучено нові суми.