До 20% пенсії чи заробітної плати можуть забирати в українців, які не сплачують за житлово-комунальні послуги. Про це попереджають фахівці КП "Нововолинськводоканал".

Комунальники нагадали, що судові засідання про стягнення боргів за комунальні послуги проходять за спрощеною процедурою – присутність боржника є необов'язковою. Залишатися безкарним за несплату ніхто не зможе.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

При цьому виконавча служба отримає право застосовувати різні санкції щодо боржника. Наприклад, можуть заборонити виїзд за кордон.

Якщо споживач продовжить ігнорувати вимогу сплатити борг, то кошти можуть примусово стягувати із заробітної плати або навіть пенсії.

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу "Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Втім, забирати можуть лише до 20% щомісячної виплати.

"Державний виконавець може обмежити боржника у праві користування своїм майном або накласти арешт на банківський рахунок будь-якого типу. При цьому стягується 20% від доходів громадянина (заробітної плати, пенсії тощо)", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що грабіжницькі тарифи можна оскаржити: як боротися з подорожчанням комунальних послуг.

Також наш портал інформував, комунальники знайшли управу на хитрунів, які не платять роками: позбавляють найважливішого.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям приготували подорожчання ще двох тарифів: за що доведеться платити більше.