Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які стежать за актуальними новинами з економічного життя України, є дуже важливою інформацією. Справа в тому, що українські банки обмежили транзакції з MMC-кодом (кодом категорії бізнесу) "Азартні ігри" за рахунок карткового "кредитного ліміту".

За словами експертів, такі маніпуляції можна вважати частиною глобальної стратегії боротьби з чорними p2p-перекладами, яка передбачає запровадження лімітів за кількістю угод та сум – до 100 тисяч гривень на місяць.

Експерт з фінмоніторингу одного з українських банків Марина Павленко заявила, що обмеження щодо транзакцій з MMC-кодом відповідають постанові Правління Нацбанку від 21.06.24.

Черга до банкомату, фото: Знай.ua
Черга до банкомату, фото: Знай.ua

Фінансові установи ініціювали певні обмеження та налаштування, які унеможливлюють проведення "азартних" транзакцій, які клієнти намагаються здійснити за кредитні кошти.

Популярні новини зараз
Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

За словами Павленка, нові можливі обмеження поширюватимуться виключно на p2p-переклади, тобто з картки на картку. Вони стосуватимуться:

• кількості транзакцій – 30 на місяць;

• суми переказів – до 100 тис. грн. на місяць.

черга до банкомату
черга до банкомату

Вказано, що на рахунок можуть надходити інші кошти (стипендія, вести, пенсія, фінансова допомога). Під обмеження не потрапляє оплата будь-яких товарів та розрахунків у торгових мережах. Тому більшість власників банківських карток не відчують жодних змін – на них ліміти не поширюватимуться.

Українські банки обмежувати грошові перекази з картки на картку і раніше – для протидії шахрайству та відмиванню грошей. Ці ліміти відрізняються залежно від фінустанови.

Наприклад, у ПриватБанку ліміти на перекази між фізичними особами у ПриватБанку встановлені на різному рівні. Це залежить від того, чи відправляє клієнт кошти чи отримує. Проте перекази обмежено 29 999 грн за одну транзакцію.

Нагадаємо, в українки після зникнення мобільної мережі з'явився шалений борг: з карти зникло 53 тисячі гривень.

Раніше повідомлялося, Миколу Тищенка звинуватили у привласненні грошей жителів США: як із цим пов'язані російські хакери.

Також, волонтери, діти, пенсіонери – обмеження НБУ торкнуться всіх.