Ковбаса – популярний м'ясний продукт, який поступово перетворюється на делікатес для простих українців через активне зростання цін. Про нову хвилю подорожчання свідчать дані порталу "Мінфін".

У першій половині серпня великі торгові мережі переписали ціни на низку популярних м'ясних продуктів. Помітно подорожчала копчена, а також варена ковбаса.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Копчена ковбаса

Середня вартість популярної сирокопченої ковбаси "Алан Брауншвейзька" дуже різко збільшилася – з 838,08 до 915,15 гривні за кілограм.

Ціни на ковбасу, скріншот: YouTube
Ціни на ковбасу, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Ковбаса варено-копчена "Глобино Cалямі" подорожчала більш ніж на 11 гривень – до 273,80 гривні за кілограм.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Водночас подешевшали напівкопчені мисливські ковбаски "Алан" - з 571,76 до 525,45 гривні за кілограм.

Ціни на ковбаски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбаски. Фото: скрін Мінфін

Варена ковбаса

Ковбаса варена "Алан докторська" збільшилась у вартості з 337,46 до 379,65 гривні за кілограм. Ковбаса варена "Алан молочна" в середньому продається по 136,27 гривні за 400 грамів, це трохи більше ніж на 2 гривні дорожче, якщо порівнювати з минулим місяцем. Ковбаса "Глобине докторська" злетіла у ціні на 31 гривню – до 289 гривень за кіло.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, і наїстися, і в банки закрутити: українців порадували прогнозами цін на овочі – скоро будуть майже задарма.

Також наш портал інформував, бадьорість чи порожній гаманець? В Україні супермаркети оновили цінники кави, цукру, вершків та молока.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, фермери підрахували, скільки коштуватимуть продукти в Україні після підвищення акцизів: реальні ціни.