В Україні спочатку може збільшитись тариф на доставку газу, а потім подорожчає і сам ресурс. Як можуть змінитися платіжки споживачів, розповів експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук в інтерв'ю "Українському Радіо".

Експерт прокоментував нещодавню заяву голови "Нафтогазу", що ринкова вартість газу в Україні становить 15 гривень і визнав, що тарифи на ресурс зростатимуть, втім, до рівня 10-12 гривень за кубометр.

Споживач газу. Фото: скрін youtube
Споживач газу. Фото: скрін youtube

"Ми будемо рухатися в бік підвищення ціни до 10-12 грн, а озвучені нібито головою "Нафтогазу" Олексієм Чернишовим 15 грн ― це більше популістичний стиль, щоб люди потім видихнули з полегшенням", - заявив Юрій Корольчук.

На думку фахівця, швидше за сам газ може подорожчати його доставка до будинків споживачів.

Популярні новини зараз
Плату за світло нараховуватимуть по-новому Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Він зазначив, що нинішні тарифи занижені, а якщо виникнуть проблеми з транзитом російського газу, то витрати на доставку палива зростуть ще сильніше, і це стане поштовхом для подорожчання.

"2000 грн за тисячу кубометрів, тобто 2 грн на кубометр ― це занижена ціна. Вона об’єктивно має підвищуватися. Більше того, якщо будуть проблеми з транзитом російського газу, то вона зростатиме однозначно", - вважає Корольчук.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, кожен кубометр обійдеться дешевше: хто отримає знижку на газ у серпні.

Також наш портал інформував, проблеми з доставкою паперових платіжок: "Нафтогаз" звернувся до споживачів.

Крім того, ми писали, комуналка почне викачувати ще більше грошей: чому може вирости платіжка за доставку газу