У Полтаві можуть запровадити "спеціальний" тариф на проїзд у маршрутках, у яких не встановлено валідаторів. У такий спосіб хочуть боротися з готівкою у громадському транспорті. Про це пише інтернет-видання Полтавщини.

Керівництво Полтави оголосило про новий спосіб боротьби з готівкою у громадському транспорті. Якщо у водія не встановлений валідатор, пасажир хоче розрахуватися електронною або банківською картою, то проїзд повинен бути безкоштовним.

Маршрутка. Фото: скрін youtube
Маршрутка. Фото: скрін youtube

Відповідне рішення планують ухвалити на найближчому засіданні виконавчого комітету. Втім, існує альтернативний варіант із запровадженням мінімального тарифу для маршруток без валідатора.

Юристи міськради заявляють, що забезпечити повністю безкоштовний проїзд неможливо, оскільки має бути щонайменше страхування пасажира на випадок аварії. У зв'язку з цим опрацьовується варіант запровадити тариф в 1 гривню.

Популярні новини зараз
Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Маршрутка. Фото: скрін youtube
Маршрутка. Фото: скрін youtube

Влада вважає, що такий крок дозволить змотивувати маршрутників встановити валідатори, адже багато хто зараз ігнорує цю вимогу. Втім, поки що не уточнюється, як це працюватиме і чи взагалі пускатимуть у транспорт пасажирів, які відмовляться платити готівкою повну вартість проїзду.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, проїзд у комунальному транспорті за півціни: як українцям отримати знижку.

Також наш портал інформував, українцям пояснили, чому за громадський транспорт можна не платити – але не всім і не скрізь.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, виштовхали з маршрутки, бо немає місць для пільговиків: як отримати компенсацію, якщо відмовляють у безкоштовному проїзді.