Мораторій на подорожчання комуналки поширюється не на всі послуги, тож деякі тарифи періодично підвищують.

Так, стало відомо про плани підвищити вартість централізованого водопостачання та водовідведення у місті Городенка на Івано-Франківщині. Відповідне попередження з'явилось на офіційному сайті міської ради.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Місцевим мешканцям пояснили, що питання перерахунку тарифів на послуги водоканалу назрівало вже давно, адже ціни на воду та каналізацію у місті залишалися незмінними з 2021 року.

Зазначається, що тарифи, що діють, не покривають витрати підприємства, адже за кілька років сильно подорожчала електроенергія, пально-мастильні матеріали, зріс рівень зарплати, а також збільшилися ціни на матеріали та запчастини, що закуповуються водоканалом.

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку
Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

У міськраді заявили, що без встановлення нових тарифів існує ризик, що водоканалу доведеться зупинити роботу. Водночас місцева влада не повідомляє наскільки відчутним може бути подорожчання.

"Єдиним та необхідним виходом з цієї ситуації є невідкладне встановлення економічно обґрунтованих тарифів на послуги водопостачання та водовідведення", - йдеться у повідомленні.

Поки що мешканці Городенки платять за воду 25,09 гривні за кубометр, а каналізація коштує 32,69 гривні за кубометр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям натякнули на масштабне подорожчання комунальних послуг.

Також наш портал інформував, подужати комуналку буде непросто: скільки доведеться платити за газ та світло до кінця 2024 року.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, деякі українські родини зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.