Через спекотне літо і часті відключення електроенергії українцям доведеться зіткнутися з високими цінами на картоплю взимку. Літні температури були аномально високими, що вплинуло на врожай. Багатьом людям не вдалося забезпечити нормальні умови для зберігання та поливу картоплі через проблеми з електроенергією та відсутністю генераторів.

В результаті більша частина картоплі не змогла нормально рости або навіть повністю "згоріла" під сонцем, що палить.

Вирощування картоплі, скріншот: YouTube
Вирощування картоплі, скріншот: YouTube

За даними аналітиків проекту EastFruit, у липні 2024 року картопля на ринку подешевшала. Це сталося з кількох причин:

  1. Зараз на ринку багато картоплі, а попит на неї не такий високий. Люди в літню пору більше цікавляться фруктами, такими як кавуни, персики та нектарини, тому картопля втрачає свою популярність.

    Популярні новини зараз
    Українці можуть отримати до 3000 гривень на оплату газу: що потрібно зробити "Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро" Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій
    Показати ще
  2. В Україну надходить велика кількість картоплі з інших країн, де вона коштує дешевше. В умовах економічних труднощів українці прагнуть заощадити і тому воліють імпортну картоплю, яка дешевша за місцеву.

На даний момент ціна картоплі становить 11-16 гривень за кілограм, що на 11% менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зниження цін обумовлено сезонним фактором та високим обсягом пропозиції на ринку.

Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube
Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube

Проте експерти попереджають, що із настанням зими ситуація може змінитися. Оскільки врожай картоплі постраждав через спеку та інші чинники, зимові ціни можуть зрости.

Точних прогнозів про ціну картоплі в зимовий період поки немає, оскільки багато залежить від того, наскільки серйозно вплинуть на врожай та ринок проблеми, які виникли цього літа.

А ми нагадуємо, "Сільпо" знизило ціни на товари для дому та особистої гігієни: пропонує знижки до 50%

Раніше стало відомо про те, що харчуватимемося лише бутербродами: супермаркети змінили цінники на улюблені продукти українців

Читайте також: 13 звичок, які перетворюють людину на "овоч"