Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю ставляться до своїх платіжок за комуналкою, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що ціна газу для українців, за словами експертів, значно занижена, якщо порівнювати із ринковою вартістю і населення має платити більше.

Давайте дізнаємося, про яку суму йдеться і коли тариф підвищать. Є інформація, що українці платять за газ вдвічі менше за ринкову вартість блакитного палива.

Про це стало відомо завдяки заяві голови правління компанії "Нафтогаз" Олексія Чернишова.

Олексій Чернишов, фото: Facebook
Олексій Чернишов, фото: Facebook

За його словами, ринкова вартість газу становить 15 гривень за кубометр. Наразі клієнти "Нафтогазу", а це 98% споживачів в Україні, платять за тарифом 7,96 грн за кубометр.

Популярні новини зараз
"Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Чернишов розповів, що зараз різницю у тарифах оплачують із державного бюджету.

"Нафтогаз", скріншот: YouTube
"Нафтогаз", скріншот: YouTube

Він також наголосив, що є прихильником "виключно ринкових механізмів", оскільки неринкові тарифи, за його словами, скорочують можливості "Нафтогазу" платити, зокрема, податки.

Водночас, варто нагадати, що до початку повномасштабної війни в Україні запустили ринок газу для населення і задіяли десятки постачальників. Вони й зараз існують і деякі навіть пропонують менші тарифи, аніж "Нафтогаз".

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Наприклад, ЕРУ Людям – 7,7 грн за кубометр, а Енерджі трейд груп – 7,799 грн за кубометр. Проте є й постачальники із великими тарифами. Наприклад, тариф для клієнтів ТОВ "Київські енергетичні послуги" становить 8,46 гривні за кубометр. У будь-якому випадку інші постачальники газу надають його лише 2% населення.

Нагадаємо, що тариф "Фіксований" у розмірі 7,96 гривні за кубометр від "Нафтогазу" діятиме в Україні як мінімум до 30 квітня 2025 року включно.

Нагадаємо, у Нафтогазі стався масштабний збій: компанія звернулася до споживачів щодо передачі показників лічильників.

Раніше повідомлялося, що "Цементний монополіст" – в Україні: хто хоче захопити вітчизняний ринок?

Також, у "Нафтогазі" підтвердили, що у серпні кожен може отримати знижку на газ.