Українські пенсіонери, крім пенсії, можуть отримувати соціальну допомогу, втім такі доплати доступні далеко не всім. Про це йдеться у матеріалі "24 Каналу".

Соціальні виплати для громадян пенсійного віку залежать від низки факторів та обставин, серед яких стаж роботи, стан здоров'я.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Наприклад, щомісячну доплату до пенсії можуть отримати самотні літні люди віком від 80 років, які мають проблеми зі здоров'ям і потребують постійного догляду.

Розмір доплати для таких пенсіонерів становить 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. 2024 року це 944 гривні. З огляду на те, що більшість українців отримує по 3-4 тисячі гривень пенсії, суму доплати можна вважати досить відчутною.

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Оформити доплату можна при зверненні до органів ПФУ, надавши заяву та документи, що підтверджують проблеми зі здоров'ям.

Окрім того, пенсіонери можуть розраховувати на тимчасові доплати від ООН. Вони автоматично призначаються особам, які проживають у зонах активних або потенційних бойових дій. За умови, що їхня пенсія не більше 3250 гривень і вони не отримують допомоги від міжнародних організацій.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Розмір доплати – це різниця між пенсіями та сумою у 3250 гривень. Якщо пенсіонер отримує, наприклад, 2900 гривень, то йому щомісяця доплачуватимуть по 350 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонери отримають "смішні" надбавки: не вистачить і на півбуханки хліба.

Також наш портал інформував, більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.

Крім того, ми писали, питання постало комом у горлі: що робити українцям, яким не вистачає стажу для "заслуженого відпочинку".