В Україні зберегли пільговий тариф на газ для населення щонайменше ще на один опалювальний сезон. Водночас ринкова вартість блакитного палива становить близько 15 гривень за кубометр. Про це заявив голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов в інтерв'ю NV.

До 30 квітня 2025 року для побутових споживачів "Нафтогаз" забезпечує пільгову ціну на природний газ – 7,96 гривні. Однак "чесна" вартість блакитного палива значно вища.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

"Вона становить близько 15 грн за кубометр. Діє мораторій на зростання цін. Ми забезпечимо вартість у розмірі 7,96 грн на наступну зиму", - заявив Олексій Чернишов.

Він зазначив, що різниця між ринковою вартістю та встановленим для людей тарифом покривається за рахунок державного бюджету.

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка
Показати ще

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Водночас глава "Нафтогазу" додав, що сам він "прихильник ринкових механізмів".

"Ця різниця у тарифах скорочує можливості Нафтогазу сплачувати дивіденди та податки в державний бюджет. Я прихильник виключно ринкових механізмів, більше нічого не діє в світі", - наголосив чиновник.

Таким чином, не можна виключати, що вже 2025 року на українців може очікувати нове подорожчання комуналки. Втім, жодних офіційних заяв із цього приводу поки що не було.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, кожен кубометр обійдеться дешевше: хто отримає знижку на газ у серпні.

Також наш портал інформував, проблеми з доставкою паперових платіжок: "Нафтогаз" звернувся до споживачів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комуналка почне викачувати ще більше грошей: чому може зрости платіжка за доставку газу.