В Україні пенсіонери можуть отримувати додаткові гроші до своїх пенсійних виплат, особливо якщо на їхньому утриманні є неповнолітні діти. Розповідаємо, як саме це працює і що потрібно зробити для отримання надбавки.

Згідно із Законом України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", пенсіонери, які мають на утриманні дітей віком до 18 років, мають право на додаткові виплати. Це стосується чоловіків і жінок, які досягли 60-річного віку. Важливою умовою є те, що пенсіонер не повинен працювати.

Скрін, відео бабуся з коляскою
Скрін, відео бабуся з коляскою

Кожному пенсіонеру, який утримує неповнолітніх дітей, призначається доплата у розмірі 150 гривень на кожну дитину. Це невелика, але важлива підтримка для родин, які потребують додаткової допомоги.

Щоб отримати цю надбавку, необхідно звернутися до Пенсійного фонду України із відповідною заявою. Ось перелік документів, які потрібно надати:

Популярні новини зараз
"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще
  • Паспорт для підтвердження особи.

  • Реєстраційний номер платника податків.

  • Свідоцтво про народження дітей: для підтвердження наявності дітей на утриманні.

  • Трудова книжка пенсіонера: для підтвердження того, що пенсіонер не працює.

  • Довідка з місця проживання: підтвердження, що діти проживають разом із заявником.

Для оформлення доплати потрібно звернутися до найближчого відділення Пенсійного фонду України. Зазвичай, весь процес займає деякий час, тому краще подати документи заздалегідь.

Нагадаємо, Пенсіонери залишаться без пенсій: хто отримає лише соціальну допомогу

Раніше ми розповідали, що У серпні прийдуть надбавки пенсіонерам: хто зможе тішитися

Також, Пенсіонери втратять 75% виплат: хто ризикує залишитись без грошей