У деяких українців можуть збільшитись рахунки за холодну воду та каналізацію. Про підвищення тарифів заговорили у місті Канів у Черкаській області. Відповідна інформація з'явилася на офіційному сайті Канівської міської ради.

У Каневі для населення діє тариф, встановлений у 2023 році. При цьому витрати підприємства на надання послуг сильно зросли, а грошей для покриття різниці у тарифах із бюджету не виділяють.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Ситуація ускладнилася у перші місяці літа, коли посилилися відключення світла. Підприємство було змушене використовувати генератори, що значно підвищило витрати.

Місцева влада наголошує, що в даній ситуації існує ризик, що тарифи для побутових споживачів будуть збільшені - куб води та стоків обійдеться на 10 гривень дорожче. Втім, є й другий варіант – ухвалити програму відшкодування різниці в тарифах, але поки що не вистачає голосів депутатів.

Популярні новини зараз
Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

"Зараз маємо два шляхи розв’язання цього питання: або підвищити тариф для населення, збільшивши вартість 1 м³ за водопостачання на 6 грн, а за водовідведення – на 4 грн, або приймаємо програму відшкодування різниці між фактичними витратами та нарахуваннями й виплачуємо кошти з місцевого бюджету", – заявила заступниця Канівського міського голови.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чергове підвищення сум у платіжках: мешканцям багатоквартирних будинків вивернуть кишені.

Також наш портал інформував, підготовка до непростої зими: комунальники розповіли, як зменшити плату за тепло.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники знайшли управу на хитрунів, які не платять роками: позбавляють найважливішого.