Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок уважно стежать за інформацією у цінниках на популярні продукти харчування, є одразу кілька важливих новин. Справа в тому, що південні, центральні та східні області України у середині літа накрила екстремальна спека.

Так, через високі температури і відсутність дощів протягом тривалого часу врожайність деяких овочів суттєво знизилася, а ціни почали стрімко зростати.

Цього разу наші читачі дізнаються про вартість огірків, капусти та картоплі в серпні 2024 року в порівнянні з вартістю в аналогічному періоді 2023 року. Дані про це є на порталі Minfin.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Вартість огірків

Так, на початку останнього місяця літа огірки в Україні коштують у середньому за супермаркетами 64,99 грн./кг. Примітно, що торік у серпні їхня ціна була втричі нижчою – 19,99 грн./кг.

Популярні новини зараз
В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Ціни на огірки, скріншот: Minfin
Ціни на огірки, скріншот: Minfin

Вартість картоплі

Також у 2024 році продають дорожче та картоплю, проте різниця в ціні не настільки велика, як у випадку з огірками. Середня вартість кілограма овочів у серпні цього року – 15,80 грн./кг, а торік – 12,24 грн./кг.

Ціни на картоплю, скріншот: Minfin
Ціни на картоплю, скріншот: Minfin

Вартість капусти

Більш ніж удвічі дорожче продають у серпні 2024 року капусту. Кілограм коштує 39,60 грн. у середньому по супермаркетах, а у серпні 2023 року капусту продавали по 15,58 грн./кг.

Ціни на капусту, скріншот: Minfin
Ціни на капусту, скріншот: Minfin

Нагадаємо, ціни падають, але якість кульгає: що відбувається з популярним салатним овочом на українських ринках.

Раніше повідомлялося, невелике полегшення для гаманця: молоко, яйця та сир обійдуться дешевше.

Також, ціни на продукти в Україні стрімко зростають: чи є надія на краще.