В Україні збільшилася вартість зрідженого газу в роздріб. Деякі заправні станції підвищили ціни майже на 3 гривні за літр. Про це свідчать дані моніторингу за липень Консалтинговою групою "А-95".

Протягом липня ціна автогазу у роздробі збільшилася більш ніж на 5% – на 1,42 гривні, до 28,01 гривні за літр. Цей вид палива подорожчав у всіх без винятку мережах АЗС.

Автогаз. Фото: скрін youtube
Автогаз. Фото: скрін youtube

Найактивніше зростання цін спостерігалося у національній мережі AMIC – на 2-2,70 гривні/літр залежно від області. У мережах Chipo, VST, VostokGaz, SUNOIL, "Укрнафта", Neftek, RLS, Rodnik зріджений газ додав у вартості понад 2 гривні/літр.

Ціни на АЗС, скріншот: YouTube
Ціни на АЗС, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Мінімальний підйом цін зафіксований у мережах "Рур груп", UPG та Shell - у середньому на 80, 99 та 94 копійок/літр відповідно. На 1,20 гривні/літр подорожчало паливо в дискаунт-мережі "Авантаж-7", на 1,71 гривні підняло цінник "БРСМ-Нафта".

Ціни на автогаз. Фото: скрін enkorr
Ціни на автогаз. Фото: скрін enkorr

Оператори ринку заявляють, що зберігається потенціал для подальшого зростання цін, адже оптові ціни на автогаз зросли на 6860 гривень за тонну, або на 3,7 гривні за літр. На даний момент подорожчання пального "розтягується" завдяки запасам дешевшого ресурсу, сформованих місяцями раніше.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вже восени 2024 року: в Україні бензин, солярка та газ подорожчають для водіїв і без акцизів.

Також наш портал інформував, повний бак влітку – вірна смерть: як не можна заправляти машину на АЗС і чому.

Крім того, ми писали, слабка гривня спровокувала зростання цін на АЗС: скільки доведеться заплатити за бензин та солярку.