Уряд Фінляндії виділив 2 мільйони євро на підтримку українських пенсіонерів. Хто отримає доплати до пенсії, розповіли у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Матеріальна допомога українським пенсіонерам надаватиметься через проєкт Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН, яка діє з серпня 2023 року.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Так, на доплати можуть розраховувати особи похилого віку, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій. Розмір виплати залежатиме від розміру пенсії українця.

"На фінансову підтримку можуть розраховувати пенсіонери з низькими пенсіями, які проживають у районах активних або можливих бойових дій, шляхом доповнення до їхніх пенсій", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що в рамках програми ВПП ООН додаткові щомісячні виплати нараховуються громадянам із пенсією нижче 3250 гривень. Важлива умова – пенсіонер не повинен отримувати виплати ВПО чи допомогу від міжнародних організацій.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Розмір виплати є різницею між сумою 3250 гривень та пенсією конкретної особи. Наприклад, якщо пенсіонер проживає поблизу зони активних бойових дій та отримує 3000 гривень пенсії, то доплата від ООН становитиме 250 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гідна пенсія: з якою зарплатою можна розраховувати на більш-менш ситу старість.

Також наш портал інформував, що стосується всіх пенсіонерів: як правильно ставити питання Пенсійному фонду, щоб отримати потрібну інформацію.

Крім того, ми писали, пенсіонери домагаються справедливих виплат: суд стає на бік людей.