В Україні значно просіли ціни на тепличні помідори, а також у супермаркетах продовжують дешевшати інші популярні овочі. Про це свідчать дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Аналітики зазначають, що вартість якісних томатів знизилася в середньому на 22%, якщо порівнювати з попереднім тижнем. Відвантаження продукції ведеться за ціною від 20 до 40 гривень за кілограм.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Виробники та оптові компанії відзначають низький рівень реалізації помідорів через низьку якість. Зазначається, що рослини сильно постраждали від спекотної посушливої ​​погоди – на плодах з'являються тріщини, сонячні опіки, що знижує товарний вигляд.

Втім, попри значне здешевлення, тепличні томати в серпні продаються в середньому на 25% дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. Таку тенденцію гравці ринку пояснюють тим, що в Україні знизилося виробництво томату.

Популярні новини зараз
Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"
Показати ще

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Ціни на цибулю та моркву

Середня вартість цибулі у супермаркетах знизилася з 22,97 до 15,50 гривні за кілограм. Водночас ціни на цибулю нового врожаю дещо зросли, середній цінник піднявся з 12,54 до 14,68 гривні за кіло.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Великі торгові мережі відчутно знизили ціни на моркву. На початку серпня середня вартість коренеплоду впала майже вдвічі – з 30,68 до 16,20 гривні за кілограм.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сезон кавунів і динь: що відбувається з цінами на баштанні.

Також наш портал інформував, домашнім кондитерам стане не солодко: в Україні супермаркети оновили ціни на цукор, пісне та яйця.

Крім того, ми писали, слід робити запаси, поки продавці тішать цінами: які популярні продукти можна купити чи не за копійки.