Тарифи на комунальні послуги можуть підняти вже у 2025 році. Таку заяву під час сесії Кременчуцької міської ради зробив голова міста Віталій Малецький.

Чиновник заявив, що тарифи для населення не підвищують, оскільки місто дотує з бюджету кошти для покриття різниці між чинною ціною на послуги та економічно обґрунтованою. Проте ситуація може кардинально змінитись у 2025 році.

Тарифи на комуналку. Фото: скрін youtube
Тарифи на комуналку. Фото: скрін youtube

Віталій Малецький зазначив, що у бюджеті спостерігається значний дефіцит. На додаток, за попередньою інформацією, наступного року у бюджеті міста можуть зняти 4% ПДФО, які зараз спрямовуються на різницю у комунальних тарифах.

У такому разі не залишиться нічого іншого, як підвищувати тарифи для населення до економічно обґрунтованого рівня. Мер міста висловив сподівання, що до цього ситуація не дійде, але високий ризик.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Комунальні послуги. Фото: скрін youtube
Комунальні послуги. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що за прогнозами Національного Банку України, поетапне підвищення тарифів на газ, опалення та інші послуги може розпочатися вже у 2025 році. Тому, ймовірно, подорожчання комуналки очікує не лише мешканців Кременчука, а всіх українців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, власникам квартир готують тарифний "сюрприз": житлово-комунальні послуги коштуватимуть дорожче.

Також наш портал інформував, штраф – понад 11 000 грн: українців почали жорстко карати за борги з комуналки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.