Ягідний сезон у 2024 році став не найвдалішим, адже через погодні примхи обсяги продукції суттєво зменшилися, як і її якість. Про це розповів керівник ягідного напрямку Української плодоовочевої асоціації Євген Харлан розповів в ефірі "Громадського радіо".

Євген Харлан зазначив, що у розпал сезону спостерігався стрімкий спад цін на лохину. Основна причина – аномальна спека. Екстремальні погодні умови призвели до зниження якості ягоди, тому вона активно дешевшала як на ринках, так і супермаркетах.

Лохина, кадр з відео
Лохина, кадр з відео

Експерт прогнозує, що найближчим часом лохина буде дорожчати, оскільки сезон ягоди добігає кінця. Вже до кінця серпня пропозиція ягоди досягне мінімального рівня.

"Відповідно, ми можемо казати, що ціна на лохину буде збільшуватися", - заявив Євген Харлан.

Популярні новини зараз
Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа
Показати ще

Ціни на ягоди та фрукти. Фото: скрін youtube
Ціни на ягоди та фрукти. Фото: скрін youtube

Що з цінами на полуницю?

Сезон полуниці припадає на початок літа. У серпні, відповідно, пропозиція ягоди набагато скромніша, а ціни вищі.

Так, за даними Мінфіну, вартість полуниці в супермаркетах становить 259 гривень за один кілограм. Варто зазначити, що у червні ягода пропонувалася в супермаркетах приблизно вдвічі дешевше.

Ціни на полуницю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на полуницю. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на 25% дорожче: продавці оновили ціни на тепличні огірки, томати та перець.

Також наш портал інформував, ціни на крупи та макарони: у супермаркетах нова хвиля подорожчання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сума в чеку здивує: супермаркети несподівано знизили ціни на низку молочних продуктів.