Пенсіонери отримали право на нові доплати: кому і за яких умов

Пенсіонери. Фото: shutterstock
Пенсіонери. Фото: shutterstock

Згідно із пенсійним законодавством України, після досягнення 65 років пенсіонери мають право отримувати додаткові виплати до пенсії. Проте є певні умови, нагадує Пенсійний фонд України. Відповідно до законодавства, мінімальна пенсія для пенсіонерів з 65 років за наявності достатньої кількості стажу (для жінок – 30 років, для чоловіків – 35 років) не може бути меншою за 40% від мінімальної зарплати. Станом на липень 2024 року мінімальна зарплата в Україні становить 8000 гривень, а отже, мінімальна пенсія — 3200 гривень. Тобто якщо пенсія людини менша від цієї суми, їй встановлюється доплата, яка становить різницю між 3200 гривнями та пенсією.

Цены на крупы и макароны: в супермаркетах новая волна подорожания

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Украинцам становится все дороже обеспечивать себя самыми элементарными продуктами питания. Даже популярные крупы и макароны обойдутся дороже. Об этом свидетельствуют данные портала "Минфин". Крупные торговые сети пересчитали цены на некоторые популярные крупы и макаронные изделия. Ощутимо подорожал рис, а также второй месяц подряд наблюдается рост цен на гречневую крупу.

Треба міняти звички: українців закликали користуватись електрикою чотири години на добу

Кабель, електрика / фото: Pixabay
Кабель, електрика / фото: Pixabay

Українців просять змінити свої звички та перенести споживання електроенергії на денні години, з 11:00 до 15:00. Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький пояснює, що це пов'язано з максимальною ефективністю роботи сонячних електростанцій. Сонячні електростанції виробляють найбільше енергії саме в цей період. Перенесення споживання електроенергії на денні години допоможе збалансувати навантаження на енергосистему та знизити ризик відключень.

Vodafone підвищує тарифи за послуги, які не надавались через відключення світла — що думають українці

Vodafone, скріншот: YouTube
Vodafone, скріншот: YouTube

Останнім часом клієнти Vodafone активно висловлюють своє незадоволення щодо підвищення тарифів на послуги мобільного зв'язку. Ситуація загострилася на тлі частих перебоїв з електроенергією, що негативно вплинуло на якість зв'язку та доступ до Інтернету. Багато абонентів скаржаться на те, що навіть при відсутності стабільного зв'язку та Інтернету, оператор все одно знімає повну абонентську плату. Одним з найпоширеніших аргументів є те, що в умовах перебоїв з електроенергією вони не можуть користуватися послугами в повному обсязі. Тим часом Vodafone, замість того щоб знизити тарифи чи запропонувати компенсації, оголошує про їх підвищення.

В Україні заборонили кредити для лудоманів: як це працює і що робити, якщо близький страждає від залежності

Людина бере кредит у банку
Людина бере кредит у банку

З грудня 2023 року в Україні діє новий закон, який забороняє видавати кредити тим, хто зареєстрований як лудоман – людина залежна від азартних ігор. Із 25 липня кредитні організації не можуть давати гроші таким людям. Сам по собі обліковий запис на сайті ставок не призведе до відмови в кредиті. Однак, якщо з'ясується, що людина використовує кредитні гроші для ставок, її можуть внести до реєстру лудоманів та відмовити у майбутньому кредитуванні.