В Україні починається "високий сезон" кавунів та динь, коли зниження ціни збігається зі збільшенням попиту на баштанні. Про це розповів президент "Української плодоовочевої асоціації" Тарас Баштанник в ефірі "Українського Радіо".

В останні роки кавун дуже активно висаджується на всій території України. 2024 року врожай ягоди досить багатий, тому дефіциту на ринку точно не очікується. Ціни стали помірнішими, оскільки починається "високий сезон".

Кавуни на базарі. Фото: youtube
Кавуни на базарі. Фото: youtube

"Зараз, можна сказати, починається так званий "високий сезон" – коли співпадає пониження ціни із ростом споживання", - зазначив експерт.

Вартість кавунів у дрібному опті варіюється від 10 до 14 гривень, а дині приблизно в 2 рази дорожчі – від 20 до 24 гривень за кілограм. Таке співвідношення цін є традиційним цих двох культур.

Популярні новини зараз
До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Диня, скріншот: YouTube
Диня, скріншот: YouTube

"Наразі ринкова оптова чи дрібнооптова ціна на рівні 10-14 гривень по кавуну і 20-24 гривень по дині. Це традиційне співвідношення, диня завжди приблизно вдвічі дорожча за кавун", - розповів Тарас Баштанник.

Водночас експерт додав, що український ринок фруктів та ягід переживає непрості часи, адже купівельна спроможність громадян стає лише гіршою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, слід робити запаси, поки продавці тішать цінами: які популярні продукти можна купити чи не за копійки.

Також наш портал інформував, домашнім кондитерам стане не солодко: в Україні супермаркети оновили ціни на цукор, пісне та яйця.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, товар поверненню не підлягає: супермаркети масово обманюють українців за допомогою "червоних цінників".