Українські пенсіонери, які отримують виплати на банківські картки, можуть залишитися без грошей через свою ж необережність. Про це йдеться у матеріалі профільного видання "На пенсії".

Шахраї можуть "обнулити" українцям рахунки, на які ПФУ зараховує виплати. Щоб уникнути втрати заслужених виплат, слід дотримуватись кількох простих правил.

Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube
Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube

Нерідко аферисти користуються довірливістю пенсіонерів та під різними приводами намагаються виманити банківську чи іншу особисту інформацію. У жодному разі не можна розголошувати такі дані.

Отримавши дзвінок від особи, яка представилася представником банку, рекомендується не відповідати на сумнівні питання, а самостійно передзвонити на офіційний номер фінустанови та перевірити, чи справді вас турбують співробітники банку.

Популярні новини зараз
"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Плату за світло нараховуватимуть по-новому Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Пенсіонерам, які користуються смартфонами або іншими пристроями, не варто відкривати незнайомі посилання. Дуже часто це пастка шахраїв, особливо якщо на сторінці просять запровадити паспортні динні та реквізити картки.

Однак не завжди вдається убезпечитися від аферистів. Якщо невідомі особи зуміли заволодіти особистою інформацією пенсіонера, існує чіткий алгоритм дій:

  • звернутися до банку та заблокувати картку;
  • у відділенні банку отримати витяги з карткового рахунку;
  • подати заяву до поліції.

Раніше портал Знай повідомляв, пенсіонери залишаться без надбавки: кому не дадуть обіцяний "бонус" до пенсії.

Також наш портал інформував, більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери ризикують залишитися з порожніми кишенями: важливе попередження від Пенсійного фонду.