Українцям, які постраждали від війни, тепер є унікальна можливість – безкоштовно перевезти свої речі в межах країни. Це стало можливим завдяки соціальному проекту компанії "Грузар" у співпраці з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Проект спрямований на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та учасників бойових дій, які змушені були залишити свої будинки через російську агресію.

Українські біженці / фото: Zaborona
Українські біженці / фото: Zaborona

За умовами програми кожен, хто має статус ВПО або учасника бойових дій, може безкоштовно перевезти до 10 кубічних метрів вантажу, вагою не більше ніж 1000 кілограмів. Це особливо актуально для тих, хто змушений переїжджати до нового міста чи селища, де планує розпочати нове життя.

Щоб скористатися цією послугою, треба заповнити онлайн-анкету на сайті компанії "Грузар". Після цього співробітники компанії зв'яжуться з вами, щоб уточнити деталі та організувати перевезення. Очікується, що у 2024-2025 роках допомогу отримають близько 3000 сімей. Однак якщо охочих буде багато, пріоритет буде відданий тим, хто найбільше потребує підтримки.

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Посилка / фото: Pinterest
Посилка / фото: Pinterest

Компанія розуміє, що заповнення анкети може бути складним для деяких людей, особливо у стресових ситуаціях. Тому для консультацій та допомоги доступний номер підтримки: (093) 990-18-91, за яким можна звернутися з понеділка до п'ятниці з 10:00 до 18:00.

Нагадаємо, українські чоловіки за кордоном знову штурмують консульства: "Нам потрібна допомога"

Раніше ми писали про головні зміни серпня: свята, виплата грошей та початок навчального року

Крім того, Знай.ua повідомляв, у українці в Чехії влаштували мітинг: бунтують зовсім не проти війни