Частині українців слід готуватись до подорожчання деяких комунальних послуг.

Нові тарифи на водопостачання, водовідведення та вивіз сміття починають діяти на Херсонщині у Білозерській громаді. Про це свідчить розпорядження начальника місцевої військової адміністрації, опубліковане у Facebook.

Рахунок за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунок за комуналку. Фото: скрін youtube

Згідно з розпорядженням влади, причиною перегляду тарифів на воду та каналізацію стало значне подорожчання електроенергії, зростання мінімальної зарплати та значна заборгованість споживачів.

"У звязку зі значним підняттям тарифів на електроенергію, розміру мінімальної заробітної плати і величезною заборгованістю мешканців селища Білозерка за спожиті послуги водопостачання та водовідведення, МКП "Водограй" збільшує тарифи на водопостачання та водовідвід з 01 серпня 2024 року", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Так, тариф на воду для населення з 1 серпня становитиме 26,90 гривні за кубометр, каналізація подорожчає до 37,30 гривні за куб.

Крім того, місцева влада затвердила нові ціни на вивезення побутових відходів. Щомісячна плата на одну особу складе:

  • 25,20 гривні – для мешканців приватного сектору;
  • 22,90 гривні – для мешканців багатоповерхівок.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, деякі українські родини зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.

Також наш портал інформував, комуналка вдарить по гаманцю з новою силою: які тарифи мають намір міняти.

Крім того, ми писали, що приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.