З 1 вересня 2024 року уряд України вирішив продовжити фінансову допомогу для внутрішньо переміщених осіб (ВПЛ) ще на пів року. Виплати отримуватимуть лише ті переселенці, які вже отримували допомогу до цього моменту. Зараз йдеться про 1,5 мільйона громадян.

Згідно з рішенням вице-прем'єрки Ірини Верещук, допомога буде продовжена для осіб, які вже є отримувачами виплат. Водночас уряд звернувся до Міністерства соціальної політики з проханням розширити категорії отримувачів, і наразі очікується відповідь відомства.

Ірина Верещук / фото: Facebook
Ірина Верещук / фото: Facebook

Розмір допомоги залишається незмінним:

  • Для осіб з інвалідністю та дітей — 3 тисячі гривень.
  • Для інших категорій — 2 тисячі гривень.

Виплати будуть здійснюватися два рази на місяць: 15-го та 28-го числа.

Популярні новини зараз
Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Ірина Верещук також зазначила, що надходять скарги від ВПЛ, яким місцеві чиновники погрожують припиненням виплат, якщо їхні діти не перейдуть на очне навчання з вересня.

Виплати на дітей. Фото: novyny.live
Виплати на дітей. Фото: novyny.live

Вона запевнила, що така інформація не відповідає дійсності. Виплати не будуть припинені через формат навчання дітей, чи то очний, чи онлайн.

Поточне рішення уряду забезпечує продовження фінансової підтримки, а також передбачає можливість змін у майбутньому, якщо Міністерство соціальної політики вирішить розширити коло отримувачів допомоги.

Важливо, що інформація про можливе припинення виплат для родин, чиї діти навчаються онлайн, є неправдивою, і ці батьки не мають причин для занепокоєння.

Також наш портал інформував, їхати в ЄС чи окупацію: нардеп поставив ВПО перед важким вибором через брак коштів

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що українцям дадуть гроші на оренду житла

Вам буде цікаво дізнатися головні зміни серпня: свята, виплата грошей та початок навчального року