У Львові з’явилася інформація про можливе підвищення тарифів на тепло, але це не зовсім так. У міській раді запевняють, що це непорозуміння.

Як пояснив Олександр Одинець, директор ЛМКП "Львівтеплоенерго", зараз у країні діє мораторій на підвищення тарифів на тепло та гарячу воду для мешканців. Це означає, що мешканцям Львова нічого не загрожує.

Що ж насправді сталося?

На сайті Львівтеплоенерго з'явилося оголошення про новий тариф на виробництво тепла від чотирьох котелень, де встановили теплові насоси. Ці насоси працюють на альтернативних джерелах енергії, що дозволяє використовувати газ.

Тому витрати на виробництво тепла змінилися, і згідно із законом потрібно встановити новий тариф для цих конкретних котелень.

Популярні новини зараз
"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Опалення. Фото: liga.net.
Опалення. Фото: liga.net.
Опалення. Фото: liga.net.

Це оголошення просто інформує про нові розрахунки для котелень, які тепер працюють інакше.

Одинець сказав, що навіть якби тарифи на альтернативні джерела енергії були враховані у загальному тарифі на тепло, це майже не вплинуло б на кінцеву вартість для споживачів, оскільки ці джерела становлять менше ніж 1% від загального обсягу виробництва тепла. Тож жодних змін для мешканців Львова не буде.

Нагадаємо, прийде перевірка і дізнається все: українців попередили через лічильники води – свідчення не давали довго

Раніше ми писали про те, що у українців повернуть гроші за комуналку – як отримати назад переплату

Крім того, Знай.ua повідомляв, несплачена комуналка зажене в боргову яму – українців попередили про серйозні наслідки