Кожен, у кого встановлено лічильник газу, має важливе зобов'язання перед оператором ГРМ - своєчасно передавати актуальні дані про споживання.

Щоб отримати правильні рахунки за спожитий у липні газ, потрібно передати показники лічильника до 5 серпня. Про це у соціальній мережі facebook нагадали фахівці "Донецькоблгаз".

Лічильник газу. Фото: скрін youtube
Лічильник газу. Фото: скрін youtube

Газовики нагадують, що рахунки за блакитне паливо формуються на підставі даних, які надаються споживачами. Тому передача актуальних показників – важлива процедура, яка забезпечить точність у платіжках.

"Передані абонентом показання лічильника є основою нарахувань за спожитий газ та відображаються в рахунках постачальника. Тому навіть якщо Ви не користувалися блакитним паливом протягом місяця, але є підключеними до системи газопостачання, все одно необхідно передавати незмінні показання", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Показники лічильника потрібно передавати своєму оператору ГРМ, у більшості це "Газмережі". Також можна надавати дані через сервіси постачальника газу, наприклад, на сайті "Нафтогазу" або через месенджери та контакт-центр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, маленька помилка виллється у велику суму: "Газмережі" застерегли від проблем із платіжками.

Також наш портал інформував, "Газмережі" дали інструкцію для всіх, хто платить за доставку газу: вбереже не одну нервову клітину.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, газові лічильники українців перевірять за декількома параметрами: хто може отримати штраф.