Українцям дали час до 3 серпня, щоб поновити свої дані про споживання електроенергії. Хто не встигне – ризикує отримати завищені рахунки. Про це нагадали на facebook-сторінці "Полтаваобленерго".

Починаючи з 30 липня до 3 серпня побутові споживачі повинні передати актуальні показники електролічильника. Це стосується, зокрема, і тих, хто тимчасово не проживає вдома і не користується електроенергією.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Якщо постачальник послуг не отримає у встановлений термін інформації про рівень споживання від домогосподарства, то буде здійснено розрахунок на підставі даних за попередні періоди. Оскільки у той час споживання могло бути вищим, відповідно, і сума до оплати може сильно відрізнятися.

Такий самий підхід використовується і до тих, хто, наприклад, не проживає вдома та систематично не передає незмінні показники. Таким чином, у людини може накопичитися заборгованість, якої за фактом не існує.

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Рахунки за електроенергію. Фото: скрін youtube
Рахунки за електроенергію. Фото: скрін youtube

Споживачі можуть передати показники лічильників як у телефонному режимі, так і через месенджери, особистий кабінет або простий на сайті оператора системи розподілу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям доступні нові "розумні лічильники": допомагають заощадити на електроенергії.

Також наш портал інформував, в YASNO розповіли про нововведення для споживачів: збереже не одну нервову клітину.

Крім того, ми писали, ситуація аналогічна літній: експерт спрогнозував тривалість відключень світла взимку.