Для всіх наших шановних читачів, які є водіями чи навіть власниками авто, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в Україні восени 2024 року бензин, солярка та автомобільний газ почнуть дорожчати і без запровадження нових акцизів на паливо, які планує уряд.

Про це розповіла народний депутат Ніна Южаніна. Можна навіть сказати, що нардеп зробив попередження.

Ціни на АЗС, скріншот: Informator
Ціни на АЗС, скріншот: Informator

Так, за її словами, українські мережі АЗС можуть підняти ціни на бензин і ДП приблизно на 2,5 грн за літр, у разі, якщо в Україні введуть авансові внески з податку на прибуток за кожен кубічний метр резервуарів, в яких зберігається паливо на АЗС, а також військовий збір у розмірі 1% обороту підприємств.

І це, крім подорожчання цін на АЗС, яке обов'язково відбудеться після того, як в Україні збільшать акцизи на паливо.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Плату за світло нараховуватимуть по-новому Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Ціни на АЗС, скріншот: YouTube
Ціни на АЗС, скріншот: YouTube

Ідея запровадження авансового платежу податку на прибуток, пов'язаного з ємністю резервуарного парку АЗС, належить Кабміну. Ця норма міститься у законопроекті №11416, який передбачає збільшення податків та зборів, а також запровадження нових податків. Кабмін у такий спосіб хоче наповнити державний бюджет в умовах воєнного стану.

Експерт паливного ринку Дмитро Леушкін вважає, що запровадження авансового платежу податку на прибуток, пов'язаного з ємністю резервуарного парку АЗС, призведе до негативних наслідків.

Він прогнозує, зокрема, що власники АЗС виведуть з експлуатації 50% резервуарів на своїх заправках, що негативно вплине на можливості зберігання палива.

Нагадаємо, слабка гривня спровокувала зростання цін на АЗС: скільки доведеться заплатити за бензин та солярку.

Раніше повідомлялося, акцизи ще не підвищили, а ціни вже не тішать: на АЗС стрімко дорожчає автогаз.

Також, з 1 вересня зросте податок на паливо: що буде з цінами на бензин, дизель та скраплений газ.