З початком повномасштабної війни тема соціальних гарантій та підтримки стала особливо актуальною. Одним із важливих питань для багатьох українців є призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Оскільки багато підприємств продовжують виплачувати працівникам допомогу на оздоровлення, виникає логічне запитання: чи враховується ця допомога при розрахунку права на субсидію

Про це розповіли в пресслужбі Пенсійного фонду України.

Пенсійний фонд України, який займається призначенням та виплатою субсидій, неодноразово надавав роз'яснення з цього приводу. Згідно з чинним законодавством, одноразова матеріальна допомога на оздоровлення, отримана протягом одного календарного року, не враховується до середньомісячного сукупного доходу домогосподарства при призначенні субсидії.

Субсидія за комунальні послуги
Субсидія за комунальні послуги

Це означає, що якщо ви отримали від свого роботодавця допомогу на оздоровлення, це не вплине на розмір субсидії, яку ви можете отримати.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії
Показати ще

Чому так

Такий підхід пояснюється тим, що одноразова матеріальна допомога на оздоровлення не є регулярним доходом і не впливає на загальний рівень забезпеченості сім'ї. Мета цієї допомоги – підтримати здоров'я працівників та покращити їхні умови життя. Тому її виключення з розрахунку доходу для призначення субсидії є логічним і справедливим.

Субсидія на комуналку
Субсидія на комуналку

Нагадаємо, що українців попередили про важливі зміни у виплаті субсидій та пенсій.

Як повідомляли раніше, чи виправдані виплати субсидій на окупованій території.

Як писав "Знай" раніше, скоро українці зможуть втратити свої субсидії.