На Кіровоградщині анонсували перерахунок тарифів на послуги із постачання теплової енергії. Які суми побачать у платіжках побутові споживачі цієї зими, йдеться у матеріалі "Суспільного".

У Долинській громаді Кропивницького району заявили про намір оновити тарифи на тепло, але, оскільки в Україні діє мораторій, ці зміни не відобразяться у рахунках населення.

Опалення, скріншот: YouTube
Опалення, скріншот: YouTube

Голова громади Євгеній Звіздовський заявив, що різниця в тарифі для побутових споживачів покриватиметься за рахунок дотацій із бюджету до кінця воєнного стану.

"Люди, як платили, так і платитимуть, а різницю в тарифі компенсуватимемо й надалі — дотаціями комунальним підприємствам з бюджету громади. Люди платять за збитковим тарифом, але, поки діє мораторій, збільшувати тариф виконком міської ради не має права", - наголосив чиновник.

Популярні новини зараз
Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Тарифи на тепло. Фото: скрін youtube
Тарифи на тепло. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що комунальне підприємство, що постачає тепло до будинків мешканців, встановило на опалювальний сезон тариф у розмірі 2466,20 гривні за 1 Гкал. Це приблизно у півтора раза більше, ніж реально платить населення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, власникам квартир готують тарифний "сюрприз": житлово-комунальні послуги коштуватимуть дорожче.

Також наш портал інформував, прийде перевірка та дізнається все: українців попередили через лічильники води – свідчення не давали довго.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.